IMPORTANT !

A partir del 22 de setembre ens reunim els dilluns de 17:30 a 19:00 al Centre Cívic de Pardinyes.

Igualment, els nostres telèfons continuen estant disponibles per a qualsevol consulta o dubte que tinguis, i si es necessari, podem quedar amb vosaltres i veure'ns.

30 de juny 2009

Trobada Alleta - Donallum - Lleidacría

Benvolgudes, benvolguts,

S'apropa el final del curs escolar i, amb ell, finalitzen les trobades periòdiques que ens han aplegat al voltant de les nostres inquietuds sobre embaràs, part, lactància i criança dels nostres fills i filles.

Us convidem a celebrar tot el que hem compartit el pròxim dia 1 de juliol, al Parc de la Mitjana de Lleida, a partir de les 18.30h.

Si cadascú de nosaltres porta alguna cosa per berenar, de ben segur que la festa està assegurada.
Evidentment, la invitació és oberta a totes les famílies.

Us hi esperem a tots!!

ALLETA, Associació Lleidatana Alletament Matern
DONALLUM, Associació catalana per un part respectat
Lleidacria, Grup de criança

23 de juny 2009

DANDO EL PECHO

Al cogerla tengo que tener cuidado.

Es como tartar de cargar un montoncito de agua
sin que se derrame.

Me siento en la mecedora,
la acuno,
y al primer quejido,
empiezo a dar leche como vaca tranquila.

Ella vuelve a ser mía,
pegadita a mí,
dependiendo de mí
como cuando sólo yo la conocía
y vivía en mi vientre.

Gioconda Belli

09 de juny 2009

Valors? Qui no els té realment?

Avui m'agradaria deixar-vos un enllaç per reflexionar, justament ara que està de moda dir que la nostra joventut i els nostres nens careixen d'educació, de valors, que no tenen una paraula amable per a ningú, que tot ho volen i que ho volen ara mateix.... Però realment, els hem ofert alguna cosa diferent? Què els hem ensenyat deixant-los dormir sols mentre ploren perque tenen por? Què han aprés mentre els seus pares treballavem i treballavem i ells ens necessitaven?

El text de la Nuria Otero reflexiona sobre aquests nens que ja no volen ser princeses ni prínceps perque el tron en el que els han assegut els obliga a ser-hi sols, plens de joguines, maquinetes i objectes molt desitjables però que amaguen l'etiqueta de la culpa amb la que foren comprats.

http://proyectomaterna.es/articulos/maternidad-y-crianza/las-ninas-ya-no-quieren-ser-princesas/

Espero que us agradi i que us faci reflexionar sobre el que volem pels nostres fills.

LA CUNA VACÍA



LA CUNA VACÍA es un libro que nace de una necesidad. La necesidad de hablar, sin temor ni falsos mitos, acerca de una realidad que viven muchas parejas y para la que nadie está nunca preparado: la pérdida de un bebé en algún momento del embarazo,
los hijos que nunca llegan a nacer.
Cuando esta dura experiencia tiene lugar, es preciso abordarla desde diferentes perspectivas, que en estas páginas se desarrollan con la intención de aportar luz sobre un tema casi siempre relegado a la sombra: la correcta información, el buen acompañamiento y el apoyo del entorno, la intervención psicológica, la despedida y los rituales de la pérdida, los estudios médicos posteriores… Aspectos que no deben ser tratados como tabúes, porque en tal caso sólo contribuyen a añadir un dolor innecesario a un dolor de por sí inevitable.

En palabras de Michel Odent, cirujano y fundador del Centro de Investigación de la Salud Primal de Londres: «Desde hace algunas décadas, la probabilidad de una “cuna vacía” en el embarazo o tras el parto se ha reducido notablemente.
Pero cualquier madre, padre o profesional que lo haya sufrido sabe que no es razón para ignorar los problemas que conlleva. Debemos estar agradecidos a M. Àngels Claramunt, Mónica Álvarez, Rosa Jové y Emilio Santos por abordar de frente estos problemas desde una perspectiva del siglo XXI, científica, sociológica y cultural».

02 de juny 2009

Gegants prolactància

L'Helena ens fa arribar aquesta foto per al nostre blog i ens comenta:
Aquest cap de setmana passat Tàrrega va celebrar la Ciutat Gegantera 2009, aplegant gegants de tot Catalunya. Només us vull enviar la foto dels gegants de L'Espluga de Francolí perquè em van encantar!! Son un home i una dona del neolític, la dona porta al seu nadó en braços mentre l'alleta.
No son bonics?
Una abraçada,
Helena.