IMPORTANT !

A partir del 22 de setembre ens reunim els dilluns de 17:30 a 19:00 al Centre Cívic de Pardinyes.

Igualment, els nostres telèfons continuen estant disponibles per a qualsevol consulta o dubte que tinguis, i si es necessari, podem quedar amb vosaltres i veure'ns.

02 de desembre 2008

Quins medicaments són segurs durant la lactància?

Sovint ens assalta aquest dubte quan hem de pendre algun medicament durant el període de lactància materna, que en moltes dones pot durar anys. És cert que si es tracta d'un simple arrofredat, la majoria de les mares opten per quedar-se amb el mal de cap i la congestió per evitar pendre res i no fer mal el seu fill.

Però què passa quan no és un simple arrofredat? O quan davant del dubte qualsevol metge ens recomana deixar l'alletament per pendre aquells medicament que necessitem? O quan ens dona per llegir el prospecte de la medicina en questió?

Normalment tendim a confondre embaràs i lactància, i d'ahí la recomanació de no pendre cap medicament durant l'alletament. I les indústries farmacèutiques no ajuden gens. Moltes vegades per falta d'inversió en estudis concrets i fiables, i moltes vegades per evitar còrrer riscos innecessaris, un medicament perfectament compatible amb la lactància materma rep la etiqueta de no recomanable, sota el conegut apartat: Consulte a su médico o farmacéutico antes de tomar ningún medicamento durante elperíodo de lactancia.

I són aquestes llagunes les que ve a cobrir la pàgina de l'Hospital Marina Alta de Dènia, a Alacant: http://www.e-lactancia.org/ .

Es tracta d'una pàgina dirigida pel pediatra José María Paricio, membre del Comité Español de Lactancia Materna de l'AEP (l'associació espanyola de pediatria). És doncs un rigurós estudi sobre els efectes que cada medicament o principi actiu poden tenir sobre la lactància, en quina quantitat passen a la llet, quan tarden a eliminar-se, quin risc suposen pel lactant, etc.

A més, s'inclouen a l'estudi els efectes dels components actius de moltes "herbes" recomanades durant la lactància com a productores de llet o com inofensives per al nadó però d'interés per a la mare. I poso per exemple l'anís o matalafuga, molt recomanat en cas de còlics del nadó o el fenoll; considerats per l'equip de Dènia com a productes de risc 2 poc recomanables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada