IMPORTANT !

A partir del 22 de setembre ens reunim els dilluns de 17:30 a 19:00 al Centre Cívic de Pardinyes.

Igualment, els nostres telèfons continuen estant disponibles per a qualsevol consulta o dubte que tinguis, i si es necessari, podem quedar amb vosaltres i veure'ns.

07 de maig 2011

Els biberons més enllà de l'any podrien fomentar l'obesitat

Un article publicat al diari El Mundo recull els resultats d'un estudi aparegut a la revista The Journal of Pediatrics segons els qual el 22,3% dels nens de l'estudi que eren obesos havien pres biberons de llet més enllà de l'any de vida.

Han de deixar de prendre llet doncs? De cap manera. El problema no és la llet, sinó els hàbits. Molts d'aquests nens compensaven l'instint de succió i la necessitat de contacte amb el biberò. De fet, aquesta pràctica de deixar als nens succionant del biberó durant períodes de temps llargs ja s'havia relacionat amb l'aparició de càries.

Una bona opció és, com no, mantenir la lactància més enllà de l'any. Perquè els aporta nutrients que encara necessiten, perquè calma el seu instint de succió, perquè sstisfà la seva necessitat de contacte, de carícies i perquè prevé contra l'obesitat. De fet, l'OMS (l'Organització Mundial de la Salut) recomana mantenir la lactància exclusiva fins als sis mesos i després complementada amb altres aliments fins al menys els dos anys i a partir de llavors, fins que mare i nen vulguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada