IMPORTANT !

A partir del 22 de setembre ens reunim els dilluns de 17:30 a 19:00 al Centre Cívic de Pardinyes.

Igualment, els nostres telèfons continuen estant disponibles per a qualsevol consulta o dubte que tinguis, i si es necessari, podem quedar amb vosaltres i veure'ns.

17 de maig 2011

Neix el primer Banc de Llet Materna comunitari a Catalunya

A Catalunya per fi és possible ser donant de llet materna. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya recull ara també llet materna per contribuir al desenvolupament dels nounats de baix pes (entre 800 i 1.500 grams)amb risc de patologia digestiva o intestinal, dèficit immunitari o una salut precària i per després de cirurgies de l'aparell digestiu, , ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal.

Com ens explica l'Alba Padró al seu bloc, i cito textualment, un Banc de Llet (BLL) és un centre especialitzat en fomentar i promocionar la lactància materna, i en la recol•lecció i el processament de la llet de donant. Per garantir la dispensació d’un producte segur i d’alta qualitat als nadons que els calgui i sempre sota prescripció mèdica.Existeixen dos tipus de BLL; els hospitalaris que només s’ocupen de processar la llet del seu hospital i els comunitaris que, com és el cas del Banc de Sang i Teixits, neix per donar servei a totes les maternitats de Catalunya


El fet que fa doncs que el naixement d'aquest nou banc de llet materna sigui especialment important és precisament que d'ell es beneficiaran tots els prematurs i nounats de Catalunya que ho necessitin, de manera que es pot ser donant a Lleida i beneficiar a un nadó de qualsevol altre punt del nostre petit, i avui més gran, país.

Per ser donant de llet no més cal estar alletant, comptar de bona salut, tenir uns hàbits de vida saludables i no prendre medicació regular, ser consumidor d'alcohol o fumador. I per fer efectiva la donació, cal posar-se en contacte amb qualsevol dels Centres fixos del Banc de Sang i Teixits i seguir els passos que ens marquen.

Cal ressenyar que ser donant no ens compromet a donar-ne un volum determinat ni durant un període de temps concret, que podem deixar de ser donants quan ho desitgem i que solament hem d'informar si es produeix qualsevol canvi en la nostra salut o si canviem de medicació per qualsevol motiu, encara que sigui momentàniament.

Per més informació, podeu descarregar-vos el quadríptic amb tota la informació que necessiteu.

Des d'ALLETA felicitem aquesta iniciativa i us convidem a fer-ne difusió per a que un projecte de tanta importància i tanta envergadura tingui tot l'èxit que els nadons prematurs i nounats que ho necessitin es mereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada